In spanje betaal je nu meer voor plek in schaduw

Chelsy Vanlerberghe-11 april 2024 om 09:06- Foto:

Harrison Fitts via Unsplash

Spaanse restaurants mogen nu extra kosten aanrekenen aan toeristen die in de schaduw willen zitten. De nieuwe wet telt vooral in de hete provincies van het land, zoals Andalusië. Er kan dus een prijsverschil zitten op tafels in de zon en tafels in de schaduw, zolang dat maar duidelijk aangegeven is.

Deze veranderingen komen op een moment van bredere inspanningen om de Spaanse horecasector te hervormen. Zo wordt er ook stevig gediscussieerd over de openingstijden van bars en restaurants. Sommige politici willen dat horecazaken eerder sluiten, maar niet iedereen is het daar mee eens.

Vorig jaar heeft Spanje een hoop nieuwe regels ingevoerd voor toeristen. Zo geldt er een rookverbod op bepaalde stranden, geïnspireerd door het beleid van Barcelona in 2022. Wie betrapt wordt met een sigaret, kan een boete krijgen.

In all-inclusive hotels op populaire plekken zoals Magaluf, El Arenal, Playa de Palma op Mallorca, en Sant Antoni op Ibiza, is een limiet ingesteld voor hoeveel je mag drinken. Dat doen ze om het wilde gedrag van dronken mensen tegen te gaan.

Op Mallorca werd ook een kledingvoorschrift ingevoerd, met een verbod op bepaalde kledingstukken en accessoires in bars en restaurants. Dus geen tanktops zonder bandjes, zwemkleding of voetbaltenues meer.

Wil jij op droomreis, net als Kobe en Clé?

Chelsy Vanlerberghe-14 mei 2024 om 14:47

Botswana staat bekend om zijn adembenemende landschappen en safari’s waar wilde dieren vrij door uitgestrekte vlaktes dwalen. Dankzij KILROY konden Clé en Kobe dit prachtige land bezoeken

Van kamperen onder de fonkelende sterren tot wildlife spotten in de weelderige natuur. Bungeejumpen, raften, een helikoptervlucht, en meer. Clé en Kobe did it all. En het beste van alles? Ze hebben helemaal niets zelf moeten regelen! KILROY heeft alles tot in de puntjes uitgestippeld. Check hieronder hun travelvlog.

Het avontuur begon voor Clé en Kobe met een vlucht naar Victoria Falls in Zimbabwe. Vervolgens reisden ze door Botswana en stopten ze in Kasane, dichtbij Chobe National Park, waar ze de grootste concentratie Afrikaanse olifanten van het hele continent konden vinden. Daarna ging hun avontuur verder naar de Okavango Delta, 's werelds grootste binnenlandse delta, waar ze in the middle of nowhere sliepen. Vanuit Botswana reisden het duo naar Namibië, waar hun groepsreis eindigde in Windhoek.

Is het bij jou ook beginnen kriebelen? Dan kan KILROY jou helpen bij het organiseren van jouw droomreis. Of je nu wil leren duiken in Thailand, surfen in Indonesië of hiken in Peru. KILROY organiseert reizen op maat over de hele wereld. Surfen, safari, stranden, bergen… you name it, zij regelen het. Meer informatie vind je hier.

1
2
3

Fan van Tagmansion? Ga net als hen naar The Island!

Chelsy Vanlerberghe-06 mei 2024 om 15:45

Ook helemaal in de feestvibe na het kijken van het nieuwe seizoen van 'Tagmansion'? We got you! Wist je dat jij en je vriendenbende op reis kunnen gaan naar de exacte locatie waar het zesde seizoen van 'Tagmansion' is opgenomen?

Van 7 tot 14 september wordt het eiland Pag in Kroatië omgetoverd tot een feestparadijs. Denk aan zon, zee, strand, en natuurlijk, zalige beats. Met topartiesten zoals Nina Black, Tola OG en Regi is sfeer verzekerd en kan jij de herinneringen van je leven maken, net als Maxim, Vince, Ellen en de rest van de bende.

The Island heeft nog veel meer chachi ervaringen te bieden. “Ik heb me zo goed geamuseerd op The Island,” vertelt Gilles “buiten het goed weer en de leuke feestjes waren er fucking nice activiteiten. Het is echt een aanrader.” Van poolparty’s tot een discotheek op het water, elke dag staan er nieuwe avonturen op je te wachten. Met toegang tot de legendarische Noa Beach Club, kan je blijven feesten tot in de vroege uurtjes. Het is ook de ultieme plek om nieuwe mensen te leren kennen. “Daarnaast zijn er superveel activiteiten om te doen, zoals waterskiën, bananenboot, boat parties en zoveel meer,” blikt Lara terug op het avontuur.

“Het was echt een zieke week voor mij,” gaat Maxim verder. Je kan net als hem in een huisje met zwembad verblijven. The Island biedt accommodaties voor elk gezelschap, of je nu met vrienden, familie of solo reist. De mini-villa’s met privézwembaden bieden een perfecte plek voor jou om te ontspannen en te feesten in stijl. Meer informatie vind je hier.

Mis deze kans niet om de zomer af te sluiten met een knal. TAGMAG en The Island Festival 2024 wachten op jou! Schrijf je nu in via deze link.

Ontdek meer