Milaan wil pizza en ijs na middernacht verbieden

Chelsy Vanlerberghe-24 april 2024 om 08:58- Foto:

Alana Harris via Unsplash

De inwoners van Milaan zijn het massatoerisme in de stad beu. Daarom neemt de stadsgemeenteraad nu maatregelen. Ze hebben een wetsvoorstel ingediend dat alle afhaalmaaltijden na half één 's nachts op doordeweekse dagen en na half twee 's nachts in het weekend en op feestdagen zou verbieden. Zeg maar ciao tegen die midnight snacks!

Als het nieuwe wetsvoorstel wordt goedgekeurd, zou dat ook betekenen dat bars en restaurants hun deuren op hetzelfde tijdstip moeten sluiten. Het doel van de nieuwe regel is om de rust te doen terugkeren in de stad en het lawaai van feestgangers te verminderen.

De burgemeester, Giuseppe Sala, steunt dit idee omdat hij zegt dat veel mensen klagen over te veel lawaai. Maar niet iedereen in Milaan is het ermee eens. Sommige locals zeggen dat het verbod ingaat tegen de Italiaanse cultuur, omdat mensen vaak na het eten nog een ijsje gaan halen.

Italianen hebben nog tot mei om bezwaar te maken tegen dit plan, meldt The Independent. En dat gaan ze misschien wel doen, want het is niet de eerste keer dat ze dit soort verbod willen invoeren. In 2013 probeerden ze het ook al eens, maar dat ging toen helemaal mis. De burgemeester moest het verbod toen terugdraaien omdat er zoveel kritiek op was. Misschien mogen we binnenkort toch nog wel pizza eten na middernacht in Milaan!

Dit zijn jullie alcoholgewoontes!

Chelsy Vanlerberghe-14 mei 2024 om 15:38

Hoeveel % van de studenten gaat blackout? Wat drinken jullie het liefst? Wij hebben het onderzocht. Let’s dive in!

Uit het onderzoek onder 1890 studenten, voornamelijk tussen de 16 en 24 jaar oud, blijkt dat de meerderheid van de studenten (94%) alcohol drinkt, terwijl slechts 6% het helemaal niet doet.

Van degenen die niet drinken, gaf 21% aan dat dit is omdat ze het niet lekker vinden, 20% vanwege gezondheidsoverwegingen, 11% uit angst de controle te verliezen, 9% om katers te vermijden, en 6% vanwege de kosten.

Laten we nu eens kijken naar de studenten die wel drinken. Iets meer dan de helft, namelijk 56%, drinkt zo'n 1 tot 3 keer per week, terwijl 35% aangeeft maar af en toe te drinken. Bijna 1 op de 10 drinkt 4 tot 5 keer per week, terwijl 1% toegeeft dagelijks te drinken. Van de drinkers vindt 84% zelf dat ze niet te veel drinken, maar 16% geeft toe dat ze misschien toch wel een beetje over de schreef gaan.

Waarom we drinken? Voor de gezelligheid natuurlijk! 31% zegt dat dat de grootste motivatie is. Maar ook gewoon omdat het lekker is (30%). En laten we eerlijk zijn, wie voelt zich niet wat losser na een paar drankjes? Sommigen gebruiken het ook om te ontstressen (9%) of om hun gedachten te verzetten (9%). Een paar respondenten (3%) geven toe dat ze drinken omdat iedereen in hun omgeving dat doet.

51% van de respondenten zegt dat ze drinken tot ze gezellig dronken zijn, terwijl 26% echt drinkt om aangeschoten of tipsy te zijn. 15% geeft toe zich echt lam te zuipen. 8% drinkt niet te veel omdat ze de controle niet willen verliezen. Het is opvallend dat het merendeel dus wel drinkt om dronken te worden.

En wat wordt er dan vooral gedronken? Alles eigenlijk! Cocktails, bier, shots, wijn, cava, champagne… alles wordt naar binnen gekapt, zolang er maar alcohol in zit. Cocktails en longdrinks (31%) staan wel op nummer één.

En na zo'n paar glazen sterke drank kan het gebeuren dat je de volgende dag niets meer herinnert. Maar liefst 67% van de studenten geeft aan ooit een blackout te hebben gehad.

Moet geld rollen tijdens een avondje uit? Goh... Studenten geven gemiddeld zo'n €15,58 uit aan een pre-party, en bijna het dubbele, €28,62 in de club. Wat wel opvalt is dat meisjes gemiddeld €23,79 tijdens het uitgaan, en jongens meteen het dubbele: €40,38.

Hoewel de meesten (66%) het bij een avondje uitgaan houden, gaat 34% daarna nog naar een after.

Maar alcohol is niet het enige waar studenten zich mee bezighouden: 15% geeft toe ook verdovende middelen te gebruiken. Het gaat dan voornamelijk om cannabis (47%), maar ook om cocaïne (20%), XTC (17%), en MDMA of andere harddrugs (12%).

De opvallendste bevindingen:

  • Afters zijn populair: 34% gaat na het uitgaan nog ‘afteren’
  • Er wordt gemiddeld 28 euro uitgegeven tijdens een nachtje uit
  • Jongens geven het dubbele uit dan meisjes
  • 67% van de studenten geeft aan al eens een blackout gehad te hebben
  • 15% van de studenten gebruikt naast alcohol verdovende middelen

Wil jij op droomreis, net als Kobe en Clé?

Chelsy Vanlerberghe-14 mei 2024 om 14:47

Botswana staat bekend om zijn adembenemende landschappen en safari’s waar wilde dieren vrij door uitgestrekte vlaktes dwalen. Dankzij KILROY konden Clé en Kobe dit prachtige land bezoeken

Van kamperen onder de fonkelende sterren tot wildlife spotten in de weelderige natuur. Bungeejumpen, raften, een helikoptervlucht, en meer. Clé en Kobe did it all. En het beste van alles? Ze hebben helemaal niets zelf moeten regelen! KILROY heeft alles tot in de puntjes uitgestippeld. Check hieronder hun travelvlog.

Het avontuur begon voor Clé en Kobe met een vlucht naar Victoria Falls in Zimbabwe. Vervolgens reisden ze door Botswana en stopten ze in Kasane, dichtbij Chobe National Park, waar ze de grootste concentratie Afrikaanse olifanten van het hele continent konden vinden. Daarna ging hun avontuur verder naar de Okavango Delta, 's werelds grootste binnenlandse delta, waar ze in the middle of nowhere sliepen. Vanuit Botswana reisden het duo naar Namibië, waar hun groepsreis eindigde in Windhoek.

Is het bij jou ook beginnen kriebelen? Dan kan KILROY jou helpen bij het organiseren van jouw droomreis. Of je nu wil leren duiken in Thailand, surfen in Indonesië of hiken in Peru. KILROY organiseert reizen op maat over de hele wereld. Surfen, safari, stranden, bergen… you name it, zij regelen het. Meer informatie vind je hier.

1
2
3

Ontdek meer