Zien: het nieuwste seizoen 'Tagmansion' op Streamz

Chelsy Vanlerberghe-11 april 2024 om 07:44

Zon, zee en zuipen. Tagmansion is back, baby! Het volledige seizoen is nu te zien op streamz.

In het zesde seizoen trekken acht nieuwe ‘Tagmansion’-gezichten naar The Island Festival in Kroatië. Goed weer, knappe singles en chachi feestjes vormen de ingrediënten voor een onvergetelijke reis. Bij aankomst van onze feestvierders stijgen de temperaturen meteen, en dit seizoen wordt heter dan ooit!

Binge ‘Tagmansion’ seizoen 6, nu volledig op Streamz en later ook op YouTube!

Deze nummers zullen te horen zijn in 'Bridgerton' seizoen 3

Chelsy Vanlerberghe-14 mei 2024 om 08:33

Het aftellen is begonnen! Op 16 mei is het eindelijk zover: het langverwachte derde seizoen van 'Bridgerton' gaat in première. En ja hoor, ook dit seizoen zullen bekende popnummers een klassieke twist krijgen. Netflix heeft al zeven covers aangekondigd die je kan verwachten.

Het seizoen brengt niet alleen de terugkeer van covers van vertrouwde artiesten zoals Billie Eilish en Taylor Swift, maar ook een aantal nieuwe gezichten, waaronder Gayle, die naadloos passen in het Bridgerton-universum. Volgens de makers zal de muziek de groeiende liefde tussen Penelope en Colin Bridgerton weerspiegelen.

Zoals trouwe fans weten, zullen de popsongs in een klassiek jasje gestoken worden. Kijkers kunnen zich verheugen op een orkestrale versie van de volgende nummers:

ZIEN: Mensen van kleur vijf op zes keer geweigerd in clubs

Chelsy Vanlerberghe-14 mei 2024 om 08:20

Mensen van kleur worden nog steeds geweigerd aan de deur in het uitgaansleven. Met die schrijnende waarheid opent het nieuwe seizoen van 'Ze Zeggen Dat.'

Dina Tersago en professor sociologie Pieter-Paul Verhaeghe voerden een praktijktest uit in zes clubs in Vlaanderen en Brussel. Ze stuurden zowel witte als zwarte acteurs naar binnen. De resultaten zijn schokkend: terwijl de witte acteurs moeiteloos toegang kregen tot alle zes de clubs, werden de zwarte acteurs maar liefst vijf keer geweigerd aan de deur. “Hoe kan dat nu nog? We zijn 2024?! Ik snap dat niet”, klinkt het verontwaardigd bij Dina.

Volgens een recent rapport kreeg meer dan de helft van de mensen met Afrikaanse roots in België al eens te maken met racisme. Dat is meer dan in welk ander Europees land dan ook. En toch blijft het heel erg moeilijk om racisme te bewijzen. “Racisme is meer verborgen en subtieler geworden”, vertelt professor Pieter-Paul Verhaeghe. Om te testen of mensen van kleur echt geweerd worden aan de deur, zetten ze een undercover praktijktest op waarin vier zwarte en vier witte acteurs het nachtleven induiken. “Net zoals bij de arbeidsmarkt doen we de test met twee groepen, die op alle vlakken hetzelfde zijn. Het enige wat verschilt is hun huidskleur”, vertelt Pieter-Paul.

De groep bezoekt meerdere clubs in Limburg, Brussel, Antwerpen en Oost-Vlaanderen. De resultaten laten hen sprakeloos achter… In vijf van de zes clubs geraken de zwarte acteurs niet binnen. “Soms denk ik, wat is er mis met mij en met onze kleur? Alsof ik minderwaardig ben terwijl iedereen binnen mag. Wij doen niets verkeerd, we komen gewoon om te feesten”, klinkt het bij de zwarte acteurs. En ook bij de witte acteurs komt het resultaat binnen: “Nu vraag ik me af welke kansen ik overal heb gekregen gewoon omdat ik een andere huidskleur heb.”

Ze Zeggen Dat, vanaf donderdag 16 mei om 20u40 bij VTM.

Ontdek meer