Overpoort krijgt een kroketmuur

Joyce Vander Auwera-28 februari 2024 om 16:45- Foto:

Instagram: @streetlife.wall

In Gent opent nu ook de Overpoort zijn eigen kroketmuur, waar je voor 3 euro een dampende vleeskroket kunt halen. Streetlife, gelegen naast de legendarische nachtclub Decadance, biedt naast klassieke frituursnacks ook streetfood gerechten aan, waaronder een eigen creatie: de vol-au-ventkroket op een eiland van puree in een zee van appelmoes.

De eigenaars, bekend van Decadance, zijn geïnspireerd door de Amsterdamse kroket-uit-de-muurzaken. Streetlife is vijf dagen per week geopend: maandag tot vrijdag, van 's middags tot in de vroege uurtjes, met vers bereide snacks en lokale ingrediënten.

Naast vleeskroketten zijn er ook vegetarische opties en panini's beschikbaar. De automaten zijn voorzien van een timer om de versheid te waarborgen en om het helemaal af te maken is er een klein nachtwinkeltje achteraan de zaak. De prijzen zullen de komende weken variëren, en er zal altijd personeel aanwezig zijn om de automaten bij te vullen en de bezoekers te helpen.

De zaak, volgens de eigenaars, vult een zwart gat in het Gentse aanbod en belooft een unieke ervaring. Streetlife opent de deuren vanavond om 19 uur. Smakelijk!

Zo zal de nieuwe PXL-Businesshub in Hasselt eruitzien

Simon Smetryns-13 mei 2024 om 12:15

Onder begeleiding van de Vlaams Bouwmeester werd een ontwerpwedstrijd uitgeschreven voor de PXL-Businesshub voor Hogeschool PXL en SyntraPXL. Het is een duidelijke zichtlocatie enerzijds aan een van de drukste verkeerspunten van de ring van Hasselt en anderzijds het kopgebouw voor de vernieuwde Amerikaanse campus (met o.a. Faculteit Economie UHasselt) en het Kapermolenpark zal de nieuwe tweede thuis worden (17.500 m²) voor 3.000 business studenten. Het wordt bovendien dé nieuwe ontmoetingsplaats voor onderzoekers en bedrijfswereld rond de belangrijkste Limburgse sectoren financiën, administratie, economie, handel en nijverheid. Het project zal in totaal 27,5 miljoen euro (m.u.v. de nieuwe brug) kosten.

Meer dan 60 kandidaat-ontwerpers lieten hun interesse blijken. Uiteindelijk heeft de jury gekozen voor LABORATOIRE, Sergison Bates architects London, om het project verder uit te werken.

“Het project is een uitwerking van het masterplan 'Masterplan Elfde Linie', dat de ambitie vertolkt om de campus te transformeren tot een campuspark dat ecologisch, sociaal en economisch sterk verweven is met de stad. Het masterplan focust op een klimaatneutraal patrimonium, clustering van parkeerplekken, ruimte voor fietsers en voetgangers, mixed learning faciliteiten en bedrijven die zich op de campus huisvesten als onderdeel van een lerend netwerk. Hogeschool PXL wenst een internationaal voorbeeldproject te realiseren op vlak van circulariteit, energie, biodiversiteit in de stad en multifunctioneel ruimtegebruik”, zegt Frank Smeets, Voorzitter RVB Hogeschool PXL.

De werken zouden in maart 2025 starten en de oplevering is voorzien rond augustus 2026 voor de nieuwbouw en augustus 2027 voor het renovatie-gedeelte.

Studenten bezetten universiteiten uit steun voor Palestina

Chelsy Vanlerberghe-13 mei 2024 om 08:00

Over heel de wereld vinden studentenprotesten plaats uit protest tegen de oorlog in Gaza. Sinds vorige week bezet een honderdtal studenten het Universiteitsforum van de UGent. Nu treden de studenten van de KU Leuven, de VUB en de Universiteit Antwerpen in hun voetsporen.

De Leuvense studenten zetten hun tenten op in College De Valck aan de rechtsfaculteit. In Antwerpen zullen de actievoerders de Stadscampus bezetten. De studenten roepen op tot een academische boycot. Ze willen dat de universiteiten hun banden met Israël verbreken zolang het geweld in de Gazastrook blijft duren.

Ontdek meer