Geen seks? Dit is wat het doet met je fysieke en mentale gezondheid

Chelsy Vanlerberghe-06 mei 2024 om 13:28

Experts hebben onderzocht wat er met je lichaam en geest gebeurt als je geen seks hebt. Daarvoor hebben ze data van meer dan 17.000 mensen geanalyseerd.

Laten we beginnen met het goede nieuws: mensen die geen seks hebben, zijn vaak toch net zo happy als hun seksueel actieve buddies.Celibatair blijven is waarschijnlijk niet slecht voor je fysieke gezondheid, maar langs de andere kant, kan seks heel goed voor je zijn. Seks hebben heeft tal van gezondheidsvoordelen. Regelmatige seks boost je immuunsysteem, verlaagt de bloeddruk, vermindert stress en verbetert de cardiovasculaire gezondheid.

Sommige van deze voordelen kun je in je eentje behalen, blijkt uit een studie uit 2016: mannen die minstens 21 keer per maand ejaculeren, hebben een lager risico op prostaatkanker dan mannen die dat tussen de vier en zeven keer per maand doen.

En voor vrouwen is frequent seks hebben goed voor de bekkenbodemspieren en kan het incontinentie voorkomen. Dus, als je celibatair bent, loop je dat voordeel misschien wel mis.

Wat betreft je mentale gezondheid, hangt het er vanaf hoe je tegen een periode zonder seks aankijkt.

Als je graag seks wilt hebben, maar het niet hebt, kan dat voor een laag zelfbeeld zorgen. Negatieve effecten op de mentale gezondheid kunnen op hun beurt weer fysieke consequenties hebben. Als je in een relatie zit waar de seks op een laag pitje staat, kan dat voor wat onzekerheid en stress zorgen. Het beste medicijn? Een openhartig gesprek.

Mensen die er bewust voor kiezen om geen seks te hebben, voelen zich vaak juist mentaal beter.

Hinge gaat 'ghosten' bestrijden met nieuwe functie

Chelsy Vanlerberghe-16 mei 2024 om 12:36

Ghostbusters! De populaire datingapp Hinge is een nieuwe update aan het testen waarbij ze 'ghosting' willen tegengaan. De 'jouw beurt limiteren'-functie zal singles helpen om onbeantwoorde berichten te beperken.

Als je te veel matches hebt waar je niet op reageert, moet je nu ofwel antwoorden of het gesprek afsluiten voordat je met iemand anders een match kan maken.

De baas van Hinge zegt dat te veel gesprekken hebben en niet reageren ervoor zorgt dat singles in een soort 'dating burn-out' terechtkomen. In een recent onderzoek, uitgevoerd door Hinge-onderzoekers, blijkt dat als je snel reageert, je meer kans hebt op een date. Dus als je binnen 24 uur reageert, is de kans op een date 72% hoger. Bijna de helft (44%) van de Hinge-daters gaf een gebrek als respons aan als een van de belangrijkste problemen die hun datingleven belemmerden. Daarom test de app nu een limiet aan het aantal 'Your Turn'-berichten dat een dater kan hebben.

Bumble wil je AI-kloon op dates laten gaan

Chelsy Vanlerberghe-14 mei 2024 om 11:57

AI is overal tegenwoordig. Je gebruikt het misschien om je taken mee te maken, of om leuke adresjes te vinden tijdens je citytrip, maar je denkt er waarschijnlijk nog niet aan als het gaat om daten. Toch wil de oprichter van Bumble dat veranderen. Ze wil namelijk AI gebruiken om betere matches te maken.

TechCrunch meldt dat Whitney Wolfe Herd, de oprichter van Bumble, geïnterviewd werd over hoe AI datingsites beïnvloedt. Met neppe profielen en mensen die verliefd worden op bots, is dat geen goed nieuws voor sites die echte connecties willen. Maar Whitney gelooft dat Bumble AI kan inzetten om mensen aan elkaar te koppelen.

Ze noemde als voorbeeld een AI 'conciërge' waaraan je al je onzekerheden vertelt. Die AI zou dan helpen met oplossingen bedenken zodat je meer vertrouwen krijgt om anderen te ontmoeten.

Ze gaat zelfs nog een stap verder. Stel je voor dat die AI-assistent delen van jouw persoonlijkheid overneemt en automatisch 'dates' regelt met anderen. Die dates zijn eigenlijk simulaties tussen jouw digitale ik en die van anderen. Als het goed gaat, kun je elkaar in het echt ontmoeten. Het grote voordeel? AI kan veel sneller communiceren dan mensen. Dus terwijl jij slaapt, kan je digitale profiel al matches maken met mensen in de stad. En als je dan wakker wordt, vertelt het je welke matches de moeite waard zijn.

Ontdek meer