Dua Lipa openhartig over impact 'gênante' meme

Chelsy Vanlerberghe-06 mei 2024 om 08:25

Zelfs popsterren ontkomen er niet aan: hun gênante momenten worden vereeuwigd in een meme. Een optreden van Dua Lipa uit 2017 ging viraal omdat fans haar bewegingen vergeleken met een potlood in een slijper. Nu onthult de zangeres in een interview met The Guardian hoe vernederend ze dat vond.

"Toen mensen dat fragment van mij online namen en er een meme van maakten, was dat pijnlijk", geeft ze toe. "Toen ik de Grammy voor beste nieuwe artiest won en mensen zeiden: 'Ze verdient het niet, ze heeft geen podiumuitstraling, ze zal niet blijven hangen.' Het was vernederend. Ik moest stoppen met Twitter te lezen."

Mensen op Twitter vonden dat de 'New Rules'-zangeres niet kon dansen en dat ze niet haar best deed op het podium. De vernedering duurde twee jaar, tot ze haar album 'Future Nostalgia' uitbracht in 2020. Ze trad toen op op the MTV Europe Music Awards en bewees haters het tegendeel.

"Ik deed dat optreden en iedereen zei: 'Oh, we hadden het mis.' Daar kreeg ik echt een kick van."

Selena Gomez emotioneel na staande ovatie van 9 (!) minuten

Karen Luiken-19 mei 2024 om 13:01

Selena Gomez heeft tijdens het filmfestival van Cannes een staande ovatie van maar liefst negen minuten gekregen voor de film ‘Emilia Pérez’, waar ze samen met Zoe Saldaña en Karla Sofía Gascón in te zien is. Volgens Variety is het de grootste staande ovatie ooit op het filmfestival.

Selena hield het tijdens de staande ovatie niet droog. Terwijl het publiek negen minuten lang klapte, toeterde, floot en juichte, veegde de zangeres haar tranen weg. Haar collega’s Zoe en Karla gaven elkaar een emotionele knuffel.

De film ‘Emilia Pérez’ gaat over Rita, een advocaat wiens kantoor eerder geneigd is criminelen te helpen dan gerechtigheid te vinden. Ze vindt een onverwachte uitweg wanneer Manitas, de gevreesde leider van een drugskartel, haar rekruteert om hem te helpen bij het voltooien van een geslachtsveranderende operatie om de vrouw te worden die hij altijd al wilde zijn. Selena speelt zijn nietsvermoedende vrouw.

'Europapa' populair in heel Europa

Karen Luiken-19 mei 2024 om 12:55

Het nummer ‘Europapa’ gaat als een trein sinds de diskwalificatie van Joost Klein bij het Eurovisiesongfestival. Sterker nog: het liedje doet het in veel landen beter dan ‘The Code’, de song waarmee de Zwitserse Nemo het liedjesfestijn won. Dat meldt de Telegraaf.

In een week tijd is ‘Europapa’ zo’n 25 miljoen keer gestreamd via Spotify. Het nummer kwam in verschillende Europese hitlijsten terecht en bereikte in Nederland, Vlaanderen én Litouwen de eerste plaats. In Finland belandde het liedje op de tweede plek, in Zweden op de vierde en in IJsland op de zesde. Verder is Joost Klein ook binnen gekomen in de hitlijsten van de landen Noorwegen, Duitsland, Ierland, Groot-Brittannië, Griekenland en Wallonië.

Wereldwijd hoor ‘Europapa’ bij de vijftig meest gestreamde singles en afgelopen vrijdag werd het bovendien de meest beluisterde songfestivalinzending van dit jaar.

Ontdek meer