Disney viert May the 4th met nieuwe trailer voor 'Star Wars: The Acolyte'

Nico De Greef-04 mei 2024 om 15:37

Vandaag wordt wereldwijd Star Wars Day gevierd. Voor die gelegenheid heeft Disney dan ook een nieuwe trailer gelanceerd voor de aankomende live-action Star Wars-serie 'The Acolyte'. De reeks gaat over exact een maand, op 4 juni, in première op Disney Plus.

In de serie 'The Acolyte' volgt de kijker een groepje jedi van het doorgaans vreedzame High Republic tijdperk die te maken krijgen met reeks verdachte verdwijningen. Er wordt op de jedi gejaagd en steeds meer slachtoffers beginnen te vallen. Een zeker Jedi-meester genaamd Sol (Lee Jung-jae) neemt de taak op zich om uit te zoeken wie verantwoordelijk is voor deze verschrikkelijke misdaden.

Om fans warm te maken voor de spannende thriller-serie heeft Disney in samenwerking met Lucasfilm een nieuwe trailer gelanceerd die je hieronder kan bekijken. In vergelijking met de onthullingsstrailer die in maart werd gedeeld, bevat de nieuwe trailer heel wat nog nooit eerder vertoonde beelden.

Zo laat de trailer onder meer voor het eerst zien wie het grote kwaad in de reeks zal gaan spelen. Wie niet al te veel gespoild wil worden en zich graag laat verrassen, is bij deze dus gewaarschuwd!

'Star Wars: The Acolyte' gaat op 4 juni in première op Disney+ met meteen een dubbelaflevering. Nadien wordt er wekelijks een nieuwe episode uitgebracht.

Nieuwe promo 'Star Wars: The Acolyte' toont een jedi in actie met een lichtzweep

Nico De Greef-18 mei 2024 om 10:00

Naar aanleiding van de première van de serie Star Wars: The Acolyte op 4 juni, heeft Disney een nieuw promotiefilmpje gelanceerd waarin fans, voor het eerst ooit in live-action, een jedi met een zogenaamde 'lichtzweep', aan het werk kunnen zien.

Meer dan 40 jaar lang werden lichtzwaarden in de films en series afgebeeld in hun klassieke standaardvorm: een handvat waaruit een verticale lichtstraal tevoorschijn komt. Maar dat is lang niet de enige vorm die lichtzwaarden kunnen aannemen.

In oude Star Wars-verhalen die onderdeel zijn van de Legends-continuïteit (lees: alle comics en boeken die bestonden vooraf aan de overname van Lucasfilm door Disney in 2012; ook wel bekend als het Expanded Universe, red.) vochten de jedi en sith van weleer namelijk ook met andere varianten van het bekende wapen waaronder de crossguard lightsaber (gemodelleerd naar een groot middeleeuws zwaard) en de zeer zeldzame lightwhip (een zweep).

In 2015 zagen we de crossguard-variant al in actie op het grote scherm dankzij het debuut van het personage Kylo Ren in de film 'The Force Awakens', en nu lijkt het erop dat fans zich binnenkort ook mogen verwachten aan de komst van de lightwhip in Star Wars-canon.

In een nieuw promotiefilmpje voor de Disney Plus-reeks 'Star Wars: The Acolyte' wordt namelijk onthuld dat minstens één karakter gebruik zal gaan maken van het opmerkelijke wapen. Hoe effectief een zweep zal blijken in man-tegen-man gevechten, weten we niet, maar we zijn alvast benieuwd hoe Disney met het wapen zal omgaan.

'Love Island'-Naomi twijfelt aan oprechtheid Nycole

Chelsy Vanlerberghe-17 mei 2024 om 08:51

Naomi, die bekend is van haar deelname aan 'Love Island', heeft haar bedenkingen bij enkele medekandidaten van het programma. In de nieuwste aflevering van 'Realitea' onthult ze dat er twee kandidaten zijn die ze liever niet meer zou tegenkomen.

"Wat kan ik hierover zeggen?" vroeg Naomi zich eerst af toen haar werd gevraagd welke islanders ze liever niet meer zou zien. Uiteindelijk zei ze: "Nou, ik zou Nycole en niet tegen willen komen." Wat er precies is voorgevallen, wil ze niet in detail bespreken. "Ik vind hen gewoon niet aardig. Geen aardige meiden. Niet mijn type personen. Alles lijkt om hen te draaien," legt ze uit. "Ik betwijfel zelfs of Nycole oprecht is geweest. Maar dat durf ik bij niemand te zeggen." Yikes!

Naomi deed in 2023 mee aan 'Love Island'. Ze vond eerst de liefde bij Kluuk, dan bij Job en tenslotte bij Thijn, maar verliet uiteindelijk als vrijgezel de villa. Intussen heeft ze een relatie met ‘Ex On The Beach’-deelnemer Quintin.

Ontdek meer