Pukkelpop maakt 34 nieuwe namen bekend

Karen Luiken-17 april 2024 om 09:02- Foto:

Pukkelpop

Nog geen kaartje voor Pukkelpop? Je krijgt er vandaag heel veel redenen bij om er eentje aan te schaffen. De organisatie van het festival heeft maar liefst 34 nieuwe namen aangekondigd, en geloof ons: dat zijn niet de minsten!

Pukkelpop vindt dit jaar plaats in het weekend van 15 tot en met 18 augustus. Het officiële festival opent op vrijdag 16 augustus en begint meteen goed met nieuwe namen als Andromedik, Artemas, Cellini, Dizzee Rascal, Flansie, SLIFT, MCR-T, Nieve Ella en Wasia Project.

Van plan om zaterdag te gaan? Dan kun je genieten van de muziek van Amber Broos, BERRE, Blck Mamba, English Teacher, grandson, Jazz Brak, Kevin de Vries, Kleine Crack & Slagter, KI/KI, Snelle, Meg10, New West en Wunderhouse.

De laatste dag wordt het festival in stijl afgesloten met optredens van onder anderen Channel Tres, Becky Hill, Ahadadream, Bibi Seck, Bolis Pupul, DEBBY FRIDAY, FUTURE UTOPIA, Glass Beams, Hot Milk, Jesus Piece, MSPAINT en I. Jordan.

Tickets voor zondag zijn nog te koop via de website van Pukkelpop. De overige dagen zijn al weken uitverkocht.

Reinier Zonneveld Presents R² Festival: wereldse line-up!

Joyce Vander Auwera-16 mei 2024 om 12:00

Technokoning Reinier Zonneveld komt met zijn eigen festival, Reinier Zonneveld Presents: R², met een spectaculaire line-up die onder andere Kobosil, Klangkuenstler, Paul Elstak en Eli Brown omvat. Full line-up vind je onderaan dit artikel!

De grote verrassing? De Duitse harddance-legende Scooter maakt na jaren eindelijk zijn comeback op een Nederlandse stage.

Highlights

  • Reinier Zonneveld: Bekend om zijn marathon DJ-sets en Guinness World Record voor de langste elektronische liveset (11u11min!). Hij trekt deze zomer alle registers open.
  • Innovatieve AI Samenwerking: Reinier draait back-to-back met zijn AI-tegenhanger, R², in een wereldprimeur liveset tussen mens en AI. Getraind op meer dan 2000 uur muziek en opnames van meer dan 1000 liveshows van de afgelopen vijftien jaar, brengt R² een ongekend niveau van spontaniteit en harmonie in de performance.
  • Zeven podia: Gehost door iconische muziekorganisaties en clubs, waaronder De Marktkantine, STOOR, Unreal, Amnesia Ibiza's Pyramid, Kompass Klub en Filth On Acid.

Het slimme AI-model van Reinier Zonneveld is ontworpen om tijdens liveshows on the spot nieuwe tracks te maken. Het gebruikt loops, samples en andere live-elementen die naadloos aansluiten bij Reiniers improvisaties op het podium. Dit project doorbreekt de normen van de muziekindustrie en voegt een geheel nieuwe dimensie toe aan liveoptredens. Met deze revolutionaire aanpak omarmt Reinier de technologische vooruitgang en vernieuwt hij de live muziekervaring door zijn samenwerking met het AI-model.

Reinier Zonneveld:

“R² Festival is een viering van elektronische muziek. We hebben een ongelooflijke line-up samengesteld die het beste van de scene vertegenwoordigt, en met de introductie van R² verleggen we de grenzen van liveoptredens. Ik kan niet wachten tot iedereen dit unieke evenement gaat ervaren!”

Praktische Informatie:

  • Datum en locatie: 17 augustus in het iconische Spaarnwoude, Nederland.
  • Ticketverkoop: Preregistratie voor early bird tickets opent op 22 mei om 17:22 uur. De eerste 2222 tickets worden verkocht voor slechts €22,22! Reguliere ticketverkoop start op 24 mei.

Dit eendaagse festival belooft een hoogtepunt te worden voor fans van techno en elektronische muziek. Check de website voor meer informatie en tickets.

Paradise City Festival lost volledige line-up

Chelsy Vanlerberghe-16 mei 2024 om 11:36

Terwijl de dagen langer worden en de zon (hopelijk snel) feller schijnt, maakt iedereen zich klaar voor een zomer vol vrienden, muziek en vibes. Met nog maar zes weken te gaan is het Paradise City-team meer dan klaar om bezoekers te verwelkomen voor de grootste editie tot nu toe. Om de feestvierders al wat op te warmen heeft de organisatie nu de volledige line-up aangekondigd.

Paradise City vindt dit jaar plaats op 28, 29 en 30 juni. Het festival is niet enkel 's werelds duurzaamste festival, maar staat ook bekend om zijn pittoreske locatie aan het water en om zijn indrukwekkende podiumontwerp en de licht- en geluidsproducties van hoge kwaliteit.

Tussen al die nieuwe namen, bevinden zich een paar echte pareltjes. David August, bijvoorbeeld, zal eindelijk zijn langverwachte nieuwe live AV show presenteren, doordrenkt met de melancholische, emotionele klanken die zo kenmerkend zijn voor deze producer. Dival Consoles en Rex The Dog zijn ook van plan om bruisende live shows te geven waarbij ze de diepere en creatieve kanten van live elektronische muziek laten zien. Met de Britse house DJ sensatie, Sally C die back to back gaat met de Brusselse Driss Benis aka OCB, is de extatische energie op de Contrast Stage van zaterdag gegarandeerd.

Maar Paradise City zou Paradise City niet zijn zonder de 'local legends', dus krijgen ook enkele talenten van eigen bodem een plaats op het festival, waaronder Bjeor, Catalina, Eline Anne & r.omy, Odymel en RIET.

Opgewarmd? Stop dan met twijfelen, want de tickets vliegen de deur uit. Dagkaarten voor zaterdag en kampeertickets zijn bijna volledig uitverkocht. (Er zijn er nog maar een paar honderd van over!) Dus de klok tikt als je erbij wilt zijn...

Ontdek meer