Deze luchtvaartmaatschappij biedt hondvriendelijke vluchten aan

Karen Luiken-17 april 2024 om 06:51- Foto:

Photo by REGINE THOLEN on Unsplash

Een verre reis maken met je hond? Dat gaat met de komst van een nieuwe luchtvaartmaatschappij een stuk makkelijker. BARK Air biedt sinds kort eerste klasvluchten aan voor jou en je trouwe viervoeter.

Tot nu toe is het best lastig om met je hond naar een ander continent te vliegen. Kleine hondjes mogen vaak met het baasje mee het vliegtuig in, maar grote honden worden in een klein hok in het ruim gezet, wat vaak tot stressvolle situaties leidt. BARK Air, een samenwerking tussen het hondenspeelgoedbedrijf BARK en een jetcharterservice, wil daar verandering in brengen. De nieuwe luchtvaartmaatschappij biedt luxe vluchten met een vipbehandeling aan voor zowel de hond als zijn baasje.

Wat daar allemaal bij zit inbegrepen? Het skippen van de drukke controleposten op het vliegtuig, een heerlijke maaltijd, kalmerende geurtjes, muziek, ruisonderdrukkende koptelefoons, kalmeringsvesten, een drankje naar keuze bij het opstijgen, speeltjes, dekentjes en heerlijke traktaties.

Goedkoop zijn de vluchten – zoals je misschien al wel verwacht – helaas niet. Voor een enkele reis betaal je zo’n 5.600 euro voor baas en hond.

Weekendtip: Bezoek de grootste Nike store van Europa in Designer Outlet Roermond

Simon Smetryns-16 mei 2024 om 14:21

Sinds vorig weekend heeft Designer Outlet Roermond een nieuwe topshop in haar collectie: de grootste Nike store van Europa. De Nike-winkel in het outlet center gaat binnenkort verbouwen en opent in de tussentijd een indrukwekkende tijdelijke winkel van maar liefst 1400 m² aan de rand van het center, direct naast de parkeerplaats. Dit betekent dat sportliefhebbers 250 m² extra winkelruimte tot hun beschikking hebben om outlet sportgear te shoppen met kortingen tot wel 70% op de retailprijs.

De verbouwing belooft veel goeds. De nieuwe winkel, die haar deuren opent in het voorjaar van 2025, zal 2833 m² groot zijn, verdeeld over twee verdiepingen. Hiermee wordt het nieuwe pand meer dan twee keer zo groot als de huidige locatie.

Voor de liefhebbers van goede deals heeft Nike nog een extraatje in petto: tot 2 juni krijg je 30% extra korting bovenop de outletprijs op schoenen voor zowel mannen als vrouwen bij een aankoop vanaf 30 euro.

Dit verlengde Pinksterweekend biedt een perfecte gelegenheid om deze nieuwe winkel te verkennen. Op zaterdag 18 mei is de outlet open tot 21u00, zoals gebruikelijk. Op zondag 19 mei en maandag 20 mei zijn de openingstijden verlengd tot 22u00. Zo heb je extra veel tijd om te shoppen en van de aantrekkelijke kortingen te profiteren.

Verwen jezelf dit weekend in Designer Outlet Roermond (net over de grens in Nederland) en ontdek er de grootste Nike store van Europa. Bekijk hier welke stores je er nog allemaal kan bezoeken.

Worden rode koffers eerder ingeladen op het vliegtuig?

Chelsy Vanlerberghe-16 mei 2024 om 12:12

Op TikTok gaat een bizarre theorie viraal. De video impliceert dat rode koffers als eerste in het vrachtruim belanden, omdat ze gemakkelijker te spotten zijn in het donker. Maar klopt dit wel?

In een virale TikTok-video van @airportlife_ is te zien hoe een luchtvaartmedewerker bagage aan boord van een vlucht laadt. Als eerste komen de rode koffers aan de beurt, daarna pas komen de koffers met andere kleuren. "Weet jij waarom rode koffers eerst ingeladen worden?"

De theorie is dat als de rode tassen achterin zitten, ze minder snel worden vergeten bij het uitladen. Anderen denken dat het gewoon handiger is om te checken of er nog kofers achterblijven in het laadgebied en om te voorkomen dat zwarte tassen in donkere hoeken worden vergeten. "Welke kleur wordt als laatst geladen?" reageert een TikTokker. "Dan koop ik die." Een ander iemand grapt dat ze nu snapt waarom ze altijd zo lang moet wachten bij de bagageclaim. Ze heeft een rode koffer.

Maar KLM Royal Dutch Airlines noemt het bullshit. Volgens een KLM-medewerker maakt het geen zak uit welke kleur je koffer heeft.De International Air Transport Association zegt dat de TikTok-video bedoeld was om mensen te foppen. En eerlijk gezegd, luchtvaartmedewerkers hebben waarschijnlijk geen tijd om alle koffers op kleur te sorteren...

Dus voordat je een rode koffer bestelt om te voorkomen dat je hem kwijtraakt, denk dan nog even twee keer na.

Ontdek meer