Overpoort krijgt een kroketmuur

Joyce Vander Auwera-28 februari 2024 om 16:45- Foto:

Instagram: @streetlife.wall

In Gent opent nu ook de Overpoort zijn eigen kroketmuur, waar je voor 3 euro een dampende vleeskroket kunt halen. Streetlife, gelegen naast de legendarische nachtclub Decadance, biedt naast klassieke frituursnacks ook streetfood gerechten aan, waaronder een eigen creatie: de vol-au-ventkroket op een eiland van puree in een zee van appelmoes.

De eigenaars, bekend van Decadance, zijn geïnspireerd door de Amsterdamse kroket-uit-de-muurzaken. Streetlife is vijf dagen per week geopend: maandag tot vrijdag, van 's middags tot in de vroege uurtjes, met vers bereide snacks en lokale ingrediënten.

Naast vleeskroketten zijn er ook vegetarische opties en panini's beschikbaar. De automaten zijn voorzien van een timer om de versheid te waarborgen en om het helemaal af te maken is er een klein nachtwinkeltje achteraan de zaak. De prijzen zullen de komende weken variëren, en er zal altijd personeel aanwezig zijn om de automaten bij te vullen en de bezoekers te helpen.

De zaak, volgens de eigenaars, vult een zwart gat in het Gentse aanbod en belooft een unieke ervaring. Streetlife opent de deuren vanavond om 19 uur. Smakelijk!

Weekendtip: Bezoek de grootste Nike store van Europa in Designer Outlet Roermond

Simon Smetryns-16 mei 2024 om 14:21

Sinds vorig weekend heeft Designer Outlet Roermond een nieuwe topshop in haar collectie: de grootste Nike store van Europa. De Nike-winkel in het outlet center gaat binnenkort verbouwen en opent in de tussentijd een indrukwekkende tijdelijke winkel van maar liefst 1400 m² aan de rand van het center, direct naast de parkeerplaats. Dit betekent dat sportliefhebbers 250 m² extra winkelruimte tot hun beschikking hebben om outlet sportgear te shoppen met kortingen tot wel 70% op de retailprijs.

De verbouwing belooft veel goeds. De nieuwe winkel, die haar deuren opent in het voorjaar van 2025, zal 2833 m² groot zijn, verdeeld over twee verdiepingen. Hiermee wordt het nieuwe pand meer dan twee keer zo groot als de huidige locatie.

Voor de liefhebbers van goede deals heeft Nike nog een extraatje in petto: tot 2 juni krijg je 30% extra korting bovenop de outletprijs op schoenen voor zowel mannen als vrouwen bij een aankoop vanaf 30 euro.

Dit verlengde Pinksterweekend biedt een perfecte gelegenheid om deze nieuwe winkel te verkennen. Op zaterdag 18 mei is de outlet open tot 21u00, zoals gebruikelijk. Op zondag 19 mei en maandag 20 mei zijn de openingstijden verlengd tot 22u00. Zo heb je extra veel tijd om te shoppen en van de aantrekkelijke kortingen te profiteren.

Verwen jezelf dit weekend in Designer Outlet Roermond (net over de grens in Nederland) en ontdek er de grootste Nike store van Europa. Bekijk hier welke stores je er nog allemaal kan bezoeken.

UAntwerpen en VUB bieden transparantie over samenwerking Israël

Chelsy Vanlerberghe-16 mei 2024 om 13:44

Zowel de Universiteit Antwerpen als de Vrije Universiteit Brussel hebben een lijst vrijgegeven van al hun samenwerkingen met Israëlische universiteiten en organisaties. Beide benadrukken dat de universiteit als instelling geen officieel standpunt inneemt, maar onderstrepen wel het belang van transparantie en verantwoordelijkheid.

Sinds maandagochtend bezetten studenten gebouwen van zowel de VUB als de UAntwerpen uit protest. De eisen van de demonstranten, waaronder ook docenten, omvatten het verbreken van banden met Israëlische samenwerkingen en het aandringen op transparantie van de universiteiten.

Aan die laatste eis geven zowel VUB als UAntwerpen nu gehoor. Beide instellingen hebben een lijst gepubliceerd waarop al hun samenwerkingen met Israëlische partners staan vermeld.

De VUB onderzoekt momenteel zeven Europese onderzoeksprojecten waarbij Israëlische partners betrokken zijn. Ze hebben al besloten uit één project te stappen na een grondige screening, twee andere lopen binnenkort af.

Bij de VUB worden momenteel zeven Europese onderzoeksprojecten met Israëlische partners onderzocht. Na grondige screening heeft de universiteit besloten om zich terug te trekken uit één project, terwijl twee andere projecten binnenkort aflopen. Hoewel geen van deze projecten militaire doeleinden heeft, worden ze zorgvuldig geëvalueerd op ethische gronden. De VUB wacht momenteel op advies over vier andere projecten, en zal bij een negatief advies actie ondernemen. De universiteit benadrukt ook de complexiteit van het stopzetten van lopende samenwerkingen, waarbij elk besluit onderhandelingen met de Europese Commissie vereist.. De VUB laat ooknog weten dat het beleid ten opzichte van Israël is aangescherpt vanwege de oorlog in Gaza.

VUB: De volledige lijst vind je hier terug.

Aan de andere kant deelt de Universiteit Antwerpen ook openlijk haar lijst van samenwerkingen met Israëlische universiteiten en organisaties. De rector benadrukt dat een een ethische Commissie Misuse, Human Rights & Security nagaat projecten beoordeelt op mogelijke schendingen van mensenrechten en democratie.

"Als universiteit nemen we geen standpunt in, maar als leden van de universiteit zijn we niet neutraal, en de universiteit verwacht dat ook niet, integendeel. Docenten kunnen in colleges en debatten eigen standpunten verkondigen en verdedigen, steeds binnen academische standaarden. Studenten en medewerkers mogen hun verontwaardiging uiten, zoals nu het geval is aan universiteiten overal in de wereld, steeds op vreedzame wijze", klinkt het.

UAntwerpen: De volledige lijst vind je hier terug.

Ontdek meer