Deliveroo bezorgt vandaag platen aan huis

Karen Luiken-20 april 2024 om 07:55

Vandaag vieren muziekfanaten over de hele wereld Record Store Day, een dag gemaakt om onafhankelijke platenwinkels in de kijker te zetten. Deliveroo doet daar graag aan mee en bezorgt vandaag – enkel vandaag – niet alleen eten, maar ook platen thuis bij muziekliefhebbers.

Deliveroo is voor deze feestdag de samenwerking aangegaan met de lokale platenwinkels Cherry Picker Record Store in Brugge en Warrecords in Antwerpen. De drie partijen hebben samen een lijst van tunes opgesteld die je vandaag kan bestellen via Deliveroo. Alle nummers hebben een link met eten, want ja: Deliveroo is er in de eerste plaats voor het leveren van eten.

Benieuwd om welke platen het gaat? Je ziet het op Deliveroo!

Gracie Abrams brengt nummer met Taylor Swift uit

Chelsy Vanlerberghe-13 mei 2024 om 16:33

Op 21 juni zal Gracie Abrams haar tweede album, 'The Secret of Us', loslaten op de wereld. Het album zal 13 nummers ontvangen, waarvan de popster nu ook de tracklist op haar sociale media heeft gedeeld. Opvallend: op één van die nummers zal Taylor Swift te horen zijn.

Gracie Abrams verzorgde het voorprogramma tijdens een groot deel van Taylor Swifts Amerikaanse 'The Eras Tour' en stond sindsdien ook bij ons in een uitverkochte La Madeleine voor haar eigen headline show. De twee singer-songwriters kunnen het goed met elkaar vinden en vereeuwigen hun vriendschap nu ook met het nummer 'Us'. Nu het nieuws bekend is, beseffen fans dat de twee popsterren eigenlijk al teasede naar hun collab. Zo leest Taylor in haar nieuwste single 'Fortnight' een boek waarop 'Us' op de cover staat geschreven. Gracie deelde op haar beurt een screenshot van dat beeld op haar sociale media. Benieuwd hoe het nummer zal klinken!

Joost Klein officieel gediskwalificeerd

Joyce Vander Auwera-11 mei 2024 om 10:35

AVROTROS reageert op het besluit van de organisatie van het Eurovisiesongfestival om Joost Klein te diskwalificeren als 'disproportioneel'. De omroep betreurt het enorm en kondigt aan later met meer inhoudelijke informatie te komen. Ze zijn geschokt door het besluit.

De diskwalificatie volgt op een incident na de halve finale van donderdag, waarbij Klein betrokken was. Het incident wordt momenteel onderzocht door de Zweedse politie en het openbaar ministerie. Het is ondertussen wel duidelijk dat het niet ging om een fysieke confrontatie, wel een bedreiging die Klein zou geuit hebben naar een vrouwelijke productiemedewerker van het Eurovisiesongfestival.

"We willen graag duidelijk maken dat, in tegenstelling tot sommige berichten in de media en speculaties op sociale media, bij dit incident geen andere artiest of delegatielid betrokken was", aldus de European Broadcasting Union (EBU).

Als gevolg van dit voorval mocht de 26-jarige artiest gisteren niet deelnemen aan zowel de generale repetitie als de juryshow. De laatste generale repetitie vindt vanmiddag om 13.30 uur plaats.

Het is de eerste keer ooit in de geschiedenis van Eurovisie dat een land gediskwalificeerd wordt tijdens de finaleweek. De wereldwijde voting zou opengaan deze nacht, om middernacht, maar werd uitgesteld door het lopende onderzoek. Nu Joost officieel uit de contest ligt, gaat de wereldwijde voting open om 13u. Europese kijkers kunnen stemmen vanaf de finale begint.

Ontdek meer