In deze landen hebben mannen de grootste penis

Chelsy Vanlerberghe-15 april 2024 om 12:40- Foto:

Deon Black via Unsplash

Daily Mail heeft een interactieve kaart gemaakt met de gemiddelde penislengte per land. Mannen in Ecuador zouden naar verluidt de grootste penissen ter wereld hebben, terwijl mannen in Cambodja de kleinste zouden hebben.

Ecuadoraanse mannen hebben volgens de gegevens een gemiddelde erecte lengte van 17,6 cm. Cambodjaanse mannen schijnen het met net 10 cm te moeten doen.

Nederland staat op de 9de plaats met 15,87 cm, gevolgd door Frankrijk op de 11de plaats met 15,74 cm en Italië op de 19de plaats met 15,35 cm. België haalde de top 20 niet en staat op de 33ste plaats in de lijst met een gemiddelde penislengte van 14,7 cm.

Als het aankomt op grootte, scoren de UK (13,1 cm) en de VS (13,5 cm) minder goed. Ze komen niet eens in de top 50 voor. Australië doet het iets beter op de 43e plek met 14,4 cm.

Benieuwd naar de andere landen? Je vindt alle cijfers hier.

Om erachter te komen welke landen de grootste penissen hebben, hebben Duitse onderzoekers meer dan 40 recente studies bekeken waarbij duizenden mannen betrokken waren. Ze hebben de gegevens van bijna 90 landen geanalyseerd en zorgvuldig gecontroleerd. Ze hebben geprobeerd studies te vermijden waarbij mannen hun eigen maat hebben opgegeven.

Volgens Gen Z verraadt dit kledingstuk je leeftijd

Chelsy Vanlerberghe-15 mei 2024 om 11:08

Wie had gedacht dat een paar sokken het onderwerp van zoveel discussie zou kunnen zijn? Opnieuw bekritiseert Gen Z de modekeuzes van millennials. Dit keert draait het allemaal om de manier waarop de oudere generatie sokken draagt.

De eeuwige strijd tussen millennials en Gen Z is niets nieuws, met de twee leeftijdsgroepen die de afgelopen jaren botsen over alles, van kledingkeuzes tot waar je je haar verdeelt.

Stel je voor: je staat 's ochtends voor je kledingkast, klaar om de wereld te veroveren, en dan komt de allesbepalende vraag: enkelsokken of sportsokken? Het is voor sommigen een keuze waar ze nauwelijks bij stilstaan. Allemaal heel ontschuldig, toch?

Fout.

Volgens TikTok is het dragen van een paar enkelsokken een duidelijk teken dat je een millennial bent. De jongere generatie gaat liever voor hoge sokken.

Sokken kunnen dus meer over iemand onthullen dan dat je denkt.

Dit gebeurt met je brein na een nacht slecht slapen

Chelsy Vanlerberghe-15 mei 2024 om 10:00

We kennen het allemaal: zo'n nacht waar je de slaap niet kunt vatten en de hele nacht plafonddienst hebt. Als je te weinig slaapt, heeft dat grote invloed op je denkvermogen, je eetlust en zelfs je emotionele stabiliteit. Zelfs een paar uurtjes tekort kunnen je hele biologische klok in de war schoppen. Weinig slaap kan op lange termijn ook grote gevolgen hebben.

Theresa Schnorbach, psycholoog en slaapwetenschapper voor matrassenmerk Emma, heeft met Stylist gepraat over hoe slaap en hersengezondheid samenhangen. Dit zijn de gevolgen van een nachtje weinig slaap:

Je bent minder aandachtig

Voldoende slaap is volgens Schnorbach zeer belangrijk voor je denkvermogen. Ze legt uit: "Als je te weinig slaapt, mis je die herstellende, lichte slaapfase die je geheugen, leervermogen, reactiesnelheid en logisch denken verbetert. Daardoor voel je je na een slechte nacht alsof je minder scherp bent, je aandacht verslapt, en het gewoon moeilijker is om helder te denken."

Je hebt meer honger

Ze vertelt ook dat slechte slapers lagere niveaus hebben van het hongerremmende hormoon leptine en hogere niveaus van ghreline, dat juist je hongergevoel aanwakkert. Dus een nachtje slecht slapen kan ervoor zorgen dat je de volgende dag meer zin hebt om te snacken.

Je hebt je gevoelens minder onder controle

Een ander gevolg is dat je emotioneel onstabieler wordt. Ze legt uit dat tijdens diepe slaap de productie van het stresshormoon noradrenaline wordt gestopt, terwijl andere hersengebieden die te maken hebben met emotie en geheugen juist actiever worden. Zo kun je nare herinneringen verwerken zonder stress en helpt het bij het helen van emotionele wonden. "Als je de hele nacht ligt te woelen, worden deze processen onderbroken en kun je je emoties minder goed reguleren", klinkt het.

De gevolgen op lange termijn

Langdurig slaaptekort heeft serieuze gevolgen. Als je dagenlang te weinig diepe slaap krijgt, krijg je die verloren slaap niet zomaar ingehaald. Het kan leiden tot mentale problemen zoals depressie of zelfs geheugenverlies, waardoor het risico op Alzheimer toeneemt.

Slapeloosheid kan de gevoeligheid van je hersenen aantasten en de communicatie tussen verschillende delen verstoren, wat je hersenfunctie kan veranderen. Om dit aan te pakken, raadt ze aan om jezelf aan licht bloot te stellen, je koffie-inname te beperken en af en toe een dutje te doen

Ontdek meer